onsdag 31. august 2011

Smiiiiiiil da

Smil til fotografen...
inne i et hjørne nå igjen
rene kransefabrikken
utenfor hos meg
vinterbær og gran
i år
og litt gamle
julekuler
+ litt annet....


I går ble en hektisk dag. Foto og rydding. Rydde julen ut igjen. Ble jo nesten litt "bart". Vinterbær i år, så mye kan jeg røpe. Mine gamle kuler kom frem fra julekassen. Pluss litt alternativ julepynt også. Jeg elsker jo julen, eller rettere sagt førjulstiden. Men jeg er jo ikke den typiske nå julepynter vi jenta. Ikke den som har mange kasser med pynt. Ikke den som skal ha opp det samme hvert år. Noen svært få ting henger med, og så blir det litt hva som inspirerer det året.

Kan dessverre ikke røpe direkte "Og sånn ble det bilder" av hensyn til oppdragsgiver. Så dere må nok vente litt til før resultatet kommer. Sorry....

Men nå har jeg i hvert fall fått juletre lysene i hus. Og det blir FEIL å spise julekaker i solskinn og august måned. Ut av huset med de.

I morgen setter jeg igang med jobbing og forbredelser til neste jule-jobb. Kommet i sige nå føler jeg.

How how
fra nissemor

mandag 29. august 2011

Dagens hogst


Etter å ha tilbrakt litt tid i tannlegestolen i dag. Kjørte jeg for å plukke opp gummistøvler og regnjakke. Skulle ut i skogen etter årets første juletre. Dagens fangst på trappen. Vinterbær og nakene grener og et lite tre.
Her har du utsikten fra bilvinduet når treet var vel inne i bilen. Ja, det øste ned. Virkelig maaaaaaaaaaasse regn, enorme mengder. Kliss våte bukselår, alltid en vinner når man går på CC Vest blant de pene fruer. Dagens liste ble unnagjort.

Sendt av sted Peace armbånd til;
i butikk fra onsdag

Ask interiør

Nå er det julepyntet i heimen. Det dufter av gran. Gavene er pakket inn. Kakene bakt. Kranser laget. Da kan resten av aftenen nytes...


Litt jule-smugtitt kommer i morgen.
Enn så lenge,- Alex


søndag 28. august 2011

Solskinn og julekaker

Mens solen skinner og
vinden
tar fatt i gardinen

Hva gjør jeg?
baker
julekaker!!!

Henger opp og
finner frem
julekuler

Frem med granbar
og
julelys.

Jepp
snart jul
hos meg

Klem Alex


fredag 26. august 2011

Tur, peace og skjerf


Da er det flere Peace armbånd på
det jeg fikk til før regnet
kom

Vibeke som litttt motvillig modell
sjekk ut skjerfene hennes
Love them!


Aktiv dag, med en sen start. Caroline fra Heyerdahl Handel kom forbi med litt små godis. Mens jeg hadde tannkrem i munnviken og et drappert håndkle rundt kroppen. I kveld skal det leses,- info om hva jeg fikk kommer senere.....

Forberett og kjøpt inn litt til julen, kommende uke. Gått 50 min tur med min firebente knall gode turvenn. Han er så snill og i 100 med alle dufter rundt stien. Vi ble slitene begge to. Rask gange må vite.

Spontan lunsj med Vibeke på Kolonihagen i Frognerveien. SUPER hyggelig. Like vakkert der som alltid,- og mange mennesker. Hjem og inne før regnet kom øsende ned igjen. I kveld holder jeg fri! Leser og glor på fjernsynet.


Nyt fredag aftnene
Alex

torsdag 25. august 2011

Julestemning


Jepp, det er bare stålsette seg og komme i julestemning. Og det helst litt raskt og effektivt. Jeg jobber med saken. Julekaker skal bakes. Julesesongen er i gang dere.

Må innrømme at jeg ikke har vært i det beste blogge modus på en stund. Hender mye, men allikevel ikke så mye blogge-materiale. Glemt kamera noen dager, når det VAR noe blogge-aktig. Eller glemt å ta bilde. Sånn er livet. Tøft hva?!

Julestemning. Hvor for det si... Skal lage jul hjemme-hos-meg til et magasin. Dermed julemodus raskt. Må vel ut på tyv-tokt etter tre. På med forkledningsutstyret, falske nummerplater og sagen. Ikke så ille kanskje, men føles litt sånn noen ganger. Husker et år Paul Løwe og jeg tynnet litt ut i skogen til en stor sak vi gjorde. Med toppen av trærne hengende ut av bildøren og skogvokteren på hjul. Eller ham vi trodde var skogvokteren i vår ville fantasi.
Jul ble det.

I dag har jeg tatt noen timer ut av kalenderen.
Spist lunsj på Hemma Hos og lest en bunke med nye blader. Du skjønner at du er en god kunde hos Narvesen, når de hilser deg velkommen med "Masse nye interiørblader i dag....". Vil jo ikke skuffe Narvesen heller, så kjøpte jeg....

Enn så lenge,- God Jul fra Alex

søndag 21. august 2011

Gnagsår

Mamma i aftensol
Fuglebadet venter på fugler
Mamma, hundene og jeg
nyter den siste
solen
på lørdag.
Mens vi venter på søster


Jeg har vært en natt i Sverige hos mamma. Møtt søster og svoger samt alle hundene. Vi har sitet ute og drukket te. Lest. Spist og snakket. Sovet lenge og godt. Riktig hygget oss,- kort men effektivt.

Pluss at jeg har gått 2 x soppturer. Både lørdag og i dag. Gevinsten var bra med kantareller. Godt hjulpet av min firbente turvenn. Han har hoppet rundt, under og over grener. Surret seg rundt stammer. Høyt gress, 4 ganger hans høyde. Lykkelig.
Louis beundrer lørdagens fangst.
(han var ikke med på tur, det er ikke noe for ham med skogsturer han liker asfalt/ grus/ gress og vann)

Dagens fangst ble fordelt mellom søster og gode venner. Mens jeg har med denne kurven hjem. Nå må det renses og forveldes. Og nytes i morgen. Mums. Deilig selv om turen har gitt meg 2 gnagsår,- sånn er det når man er så dum og glemmer sine egne gummistøvler hjemme. Mamma har helt klart mindre føtter en meg....

Fortsatt god søndag til dere alle sammen
Klem fra Alex



fredag 19. august 2011

På vei til deg?

Peace armbånd

Vintage hjerte el. safir blå glass sten



Etter en morsom og veldig hyggelig aften med 3 venniner fra ungdomskolen, må jeg innrømme at det passet meg fint med hjemmedag i dag. Armbånd er laget og sendt ut. Nye armbånd er produsert. Fakturaer skrevet. Et bord er solgt. Sashimi til middag (selvlaget), og betraktlig mere mat en i går aften!!!

Apropo i går, tok 2 timer før vi fikk mat. Men skarvla gikk så vi overlevet, selv om magen hylte. endelig kom forretten, Dim sum. Hele 4 stk. Litt mere venting så kom hovedretten. Ja for de tre andre da. Hadde den engelsk talende mildt sagt meget fraværende kelner sagt at MIN rett var en forrett. Nei da. Trodde jeg skulle akutt dø av sult. Raskt ute med bestilling av maki. 6 biter, ja da. Våknet skrubb sulten, kelneren satt meg på akutt diett.....


Da har følgende junder fått ny forsending av Peace armbånd;


flere butikker kommer til, men jeg er tom for peace tegn igjen
så følg med...

God weekend til dere alle
Klem Alex

onsdag 17. august 2011

Sniker seg inn

Mine "nye" tebokser
ligger
til bløtlegging...
Tror de blir bra.
(og de er ikke disse du skal få Vibeke så pust ut)

Ikke av de eldste,-
men jeg elsker orange
og kina motiver.



I dag har vært en hygge-kose-dag. Først te/ kaffe med Vibeke på Åpent bakeri. Noe som alltid er super hyggelig. Deretter økte jeg Narvesen sin dagsomsetning betraktelig med innkjøp av en bunke blader. Virkelig en bunke, en real bunke.

Vel hjemme, vasket jeg huset. OK,- ikke alt har vært hygge-kose-dag aktig. Synes dog nettopp jeg hadde luftet støvsugeren Adolf og moppen Kurt.

Krabbekelør til middag. Min absolutt favoritt med sensommer og høst,- krabber.

Lest ( eller kanskje mere korekt å si blad igjennom) bunken med blader. Før jeg falt ned foran fjernsynet. Og der sitter jeg ennå.

Over og ut for idag
Ses snart,- klem fra Alex

mandag 15. august 2011

Stor M for mandag



Mandag med stor M. Mandagen da flere ting gikk galt. Mandagen da alle klær fra ytterst til innerst var våte. Mandagen da vaskemaskinen kjører i et. Mandag aften for kontorarbeid. Mandagen for rask middag. Mandagen med masse krøller. Mandagen for telefonen tok ferie. Kan det være regnet??? Jepp.
Og mye mye mere....

En laaaaaaaang varm dusj. Levende lys og te gjør livet betraktlig mere levelig. Ja, levende lys på badet. Levende lys, en av høstens store fordeler.

I morgen er en ny dag, med nye muligheter. Jippi. Skal ikke mye til å slå denne mandagen i hvert fall.

Nå stiller jeg vekkeklokken og håper på en god natts søvn. GOD NATT til dere alle.
Klem Alex



søndag 14. august 2011

Weekend???!! Hææææ



Og vips så var gjammen meg weekenden over. Alt fra strålende sol til kalde og våte tær. Jeg prøver komme i rute med armbånd. I morgen blir det utsendelser til et par butikker i hvert fall. I går, lørdag var det selvfølgelig torget for min del. Nok en super hyggelig lørdag.

Gleder meg egentlig til i morgen og enda noen faste rutiner. Kjøleskapet skal fylles på. I kveld ble det en "tapas" (les rester) tallerken på meg. Også det er greit. Liker når jeg slipper og kaste masse mat.

Uken skal by på litt av hvert ser jeg. Alt fra tur med 24 unger til vennine middag med jenter fra ungdomsskolen. Fra pen kjole til maleantrekk. En riktig Alexandra uke. Fra silke til flekker.

Men hvor ble det av weekenden.....
Alex

fredag 12. august 2011

Gave på en torsdag

Gjenbruk fra NY
gave fra
Maggie!

Tusen takk


Torsdag fløy avsted med møter og avtale. Besøk hos Kiropraktoren. Te med Maggie, og en gave. På en torsdag. Gjenbruk. En kniv eller gaffel som er blitt en pen! Såååå kul og herlig sjarmerende. Tusen takk.

Bortsett fra erge seg over Posten Norge, går livet sin skjeve gang.
Humper vidre
Klem alex

tirsdag 9. august 2011

Unika gevinst


Mens jeg går og venter på mine peace tegn, kommer andre ting i posten. Disse kom i dag. Spenningen var stor når jeg åpnet. Man vet jo aldri helt hva de sender. (Selv om man tror man har beskrevet ting og tang,- skuddsikkert). Alle små unikaer. Nå skal de også få et nytt liv. Sortert i kveld. Lagt litt planer og vasket de. Men i kveld er en smykkefri kveld. Planlegge er derimot lov. Planer er jo alltid gode. Kan i hvert fall være det. Hihi....

Nå går pensjonisten (gørrrrrr trett) i seng. Natta folkens. Ses plutselig.
Klem fra Alex




Dagens lykke


Fangsten fra i går, var dagens lykke. Deilige kantareller. Rett fra skogen og i dag en nydelig liten pasta rett til meg. Mums til middag... Ikke så lett og plukke masse sopp når man skal se etter skogens gull og 16 barn samtidig. Men nok ble det i hvert fall til min middag.

Må bare se og komme meg ut i skogen igjen snart. Med kurven og kantarell nesen på høygir.

Elsker inn høstningen.
Klem Alex

søndag 7. august 2011

Der du legger din hatt....


Vips og så var weekenden over gitt. Jeg var på Vestkanttorget i går. Solgte. Mange hyggelig mennesker, og alltid noen man ikke har sett på lenge. Alltid like hyggelig. Selv om jeg var litt vel bekymret for været. Våknet natt til lørdag og øsssss pøs regn. Tenkte,- glem det. Men kl 07.00 var været klart og fint.

Sol ble det. Godt jeg hadde tatt med hatten min + kjole. Var litt vel varmt på et tidspunkt gitt.

jepp den er godt brukt

t.o.m sååååå godt brukt at jeg kan skryte av innlagt AirCondition. Eller ful av hull vil vel noen velge og kalle det?! Hatten har hatt mye moro den. Eieren også. Innkjøp på ferie, enten Grekenland eller Frankrike. Husker ikke helt. Med i bager flere steder. Sist til Skagen. Rart den er sliten. Holder litt til. Sågar kanskje en sommer til....

Ønsker alle en god søndagskveld og god ukestart.
Klem fra Alex

torsdag 4. august 2011

Bake dag hos meg

Litt av dagens bakst.....
mums


Jeg venter i spenning på postmannen. Jepp venter på mine peace tegn. Men tror du ikke han gik rett forbi min postkasse i dag. Naboene fikk post, men ikke jeg nei!!! Hvor typisk er ikke det når man venter på noe. Ja ja. De kommer nok. Krysser fingre og tær for i morgen.

Revet tekstil har jeg i hvert fall fått gjort klart. Ikke så galt osv. Bare en ting å gjøre når man er frustrert. Bake. Dermed ble det muffins med hvit sjokolade og nyplukkete bringebær. Mums...
Droppet glasur, av den enkle grunn at jeg ikke hadde melis. Og etter 2 besøk på butikken i dag, synes jeg de hadde sett meg nok.

Oppskriften har du her, tilfelle du får bakelyst, sånn plutselig. Hahaaaa

noe MUFFINS på gang...


300 g mykt smør

300 g sukker

6 egg

3 ts bakepulver

300 g hvetemel


1 plate hvit kokesjokolade

200 g bringebær


2oo g melis

2 ss vann

evnt. 2 dråper konitorfarge ( rød f.eks så får du fin rosa glasur)


Rør smør og sukker hvitt. Og rør inn et og et egg av gangen.

Ha i bakepulver og hvetemel. Hakk sjokoladen, og rør inn

sammen med bringebærene. Ha deigen opp i muffinsformer.

Formene skal være 2/3 fulle (så slipper du at det rener over ved

steking). Bakes ved 180 grader i ca 15 min eller til gyldene.


Avkjøl muffinsene. Lag klassisk melisglasur. Pynt.




HA en riktig god aften

Klem klem

tirsdag 2. august 2011

Resultatet



Her er resultatet av noen timer ute i dag. Som sagt det ble jobbet litt. Og de ligger selvfølgelig på Epla klare for nye eiere. Pluss noen flere kjeder er lagt ut i dag. Venter på peace tegn, så flere armbånd kommer av de også.

Nyt kvelden så lenge.- klem fra
Alex

Bringebær selvplukk

Gjengen klare for plukking
Foran Tinius, Kaja og mamma Vibeke
pluss tante Sanna

store deilige bringebær

Tinius plukker gode bær, store bær

3 kasser før kl 11
Bra jobbet!

Rad nr 42 er renset for bær....
+ et par smaksbær
ble også vekk....

I år som tidligere år har jeg vært på selvplukk av bringebær. Mums.... Denne gangen ble Vibeke og to av barna med. SUPER hyggelig. Alle plukket vi ivrige ned i kurvene, 3 kasser fulle. 2 kasser til familien Grønseth og en kasse til meg. Vi startet tidlig kl 09.00. Litt morgen trette, men før det ble for varmt.

Ergo hadde jeg 10 kurver i fryseren før kl 11.30 i dag. Meget effektivt. Hvor de to andre kurvene ble av??? En til teen i kveld + frokosten i morgen. Og en kurv som skal bakes med i morgen.

Renset også litt opp i fryseren, kun villbringebærene som jeg plukket ifjor igjen. Ellers var fryseren tom for bær.

Lønnsomheten i selvplukk er vel ikke der lengre, men tilfredsheten med selv å gjøre det er stor! Bærene blir ikke dårligere i smak av det ligefrem.

Fortsatt nyter jeg, og sikkert mange med meg, det flotte været i Oslo. Lykke. Sittet og arbeidet ute i dag også. FAB.

Love
Alex