torsdag 11. november 2010

Deilig duft av rent

I dag har jeg svingt moppen og trimmet støvsugeren Kurt. Speilene
har fått seg en dusj med denne deilige sprayen fra Engelske Daylesford.
Dufter av rosmarin og er på toppen av det hele økologisk. Gode for
miljøet.

Selv fikk jeg denne og toalett-vasken av min venninde Caroline som har
importen via Heyerdahl Handel. Pt er det vist kun Bolina og Chez nous
som har produktene. En super julegave ide! Best av alt "det koster ikke
en bondegård" som man sier i Danmark.

Tips om du er i London, legg veien forbi Daylesford.

Thanks Caroline.
Om ikke rengjøringen blir festligere, blir duften bedre. Og miljøet!
Klem fra alex

Nam nam makroner

Ingen tur til Paris uten et obligatorisk stopp hos Ladurée. Så, men ikke
lest, at de hadde et innlegg i D2 også om makroner i tiden. Her har du
noen av mine faviser. Vakre inspirerende farger, smaken er himmelsk.
Siden vi hadde jentene med, tok vi like godt en kake og te i tesalongen.

Snev av luksus og ps jeg har fin boks hjemme.
Bonne journée
alex

onsdag 10. november 2010

Merci og takk

Et "must" i Paris er jo Merci. Vært forbi tidligere et par ganger. Lokalet og
stedet i seg delv er jo bare fantastisk. Blomsterbutikken er byttet ut med
take away. Men ellers må jeg si at det var ikke mye nytt der. Med tanke på at
det er høysesong.

Når vi var forbi var de ved å lage jul. Vi måtte tilbake (bilde fra bilen over) regn...
Kan ikke røpe hva vi måtte tilbake for, julegaver.....
Og da var julen mere på plass. Ikke riktig jul ennå i Paris, men jeg kan melde at
nesten samtlige hadde hvitt med gull. Stjerner i fleng. Store og små. Hengende
og liggende. Malte og folierte. Skulpturelle. Stemplet.

Stjerner jenter


Stjerner gjelder for fullt i Paris
Alex



Home sweet home

Etter 4 dager med REGN i Paris, er det trossalt deilig å være hjemme i sitt eget
rot igjen. Kofferten er pakket ut. Vaskemaskinen går. Igang med å sortere litt
tanker/ ideer og bilder. Dog mange bilder blir deet jo ikke i øs pøss regn.

Vi hadde leid en leilighet. Bilde er tatt på vei til bakerne kl 08.00. Byen våkner
opp. Vareleveringer. Søppel på gaten. Vaskehjelpen vasker resturanter. Barn
på vei til skolen. Frisk vind.

Rapporter kommer fortløpende. Nå må mail sjekkes og rydde litt mere. Orden!

Enn så lenge
alex


fredag 5. november 2010

Paris tips

Kjæreste Line ( redaktør på Elle Interiør) sendte med bl.a dette lille
bilde med tips til Paris. Pluss litt andre. Selv har jeg printet ut de ting
som jeg selv har notert i utklippsboken merket reiser.

Pakker og tørker tøy i kjent stil. Ikke ofte jeg reiser med alt tørt! Som
regel er noe sånn-passe-halv-vått. Samtidig med det ryddes litt. Teen
er pakket ned. Viktig sak.



I dag har jeg hatt et veldig spennende møte. Luftet gutta (dvs. min søsters
2 hunder) sååå lykkelige for en liten ekstra tur når jeg var forbi søss. Var med
å kjøpe kaffe og bolle (den var til han eldste...). Elsker de hundene.

Ses plutselig, enn så lenge
Klem fra Alex

Og tuuuusen takk Line, du er en knup. Sjekk ut Elle Interiør sin blogg.

torsdag 4. november 2010

Alexandras hjemmebakeri

Jeg har fått et par forespørsler alt, og vet at noen har vært redd for at oppskriften
skulle forsvinne med Shabby. Her er den. Ingen panikk.
Kan legge til at i år vil jeg bake og selge dem

Send meg da en mail; avillefrance@hotmail.com - for pris og levering.


dsc03873

dsc03877


Historien bak Berit´s brune pinner. Første møte med disse gode småkakene

var gjennom vår høyt elskede Dadda. Hun bakte dem hver jul, og kom tilbake

fra Elverum med en ladning til vår familie. Hvert år har vi hatt disse på disken

til Shabby hver jul. Bakt av Alexandras hjemmebakeri (les meg).




Berit´s brune pinner


150 g mykt smør

200 g sukker

2 eggeplommer

1 ss lys sirup

1/2 ts malt kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

300 g mel


1 egg til pensling

perlesukker

hakket mandler



Rør smør og sukker hvitt. Tilsett øvrige ingredienser og elt

sammen for hånd. Del deigen i 6 deler og "rull" ut til pølser.

Deigen er IKKE lett å jobbe med, men fortvil ikke den er riktig!

Legg pølsene på stekeplate dekket med bakepapir. Klem ut

deigen fra midten og ut på hver side med knyttneven. Pensl

med egg og strø over perleukker pluss hakket mandler.


Stekes ved 175 grader i 10-12 min, eller til de er gyldene.

Skjær opp i stenger når de kommer ut av ovnen, og legg

på rist til avkjøling.


Oppbevares i en kakeboks eller i et norgesglass.

Kos dere!!!!


Klem fra Alex

bakemester

Jeg fant jeg fant

Se hva jeg fant på min vei. Eller fant er kanskje ikke riktig. Kjøpte på min vei i dag.

Moder´n har fått sine ting, og jeg er vel tilbake i Oslo. Artisjokkene var super deilige.
Akk hvor godt. Malt strøk nr 2. Nå kan jeg ta kvelden etter x-antall timer i bil. Godt
man har litt polstring på rumpen. Får jo nesten sitte merke. Dagen har også brakt meg
til en meget vakkert hjem, besøk hos en "gammel" kunde og hennes butikk. Super
gode rosinboller. Vakkert vær. En riktig FAB dag.

Over og ut for i dag
Alex