søndag 22. juli 2012

Rose gele


Fredag sanket jeg inn nyperose blader. En hel liter ble det faktisk. Og av disse deilige duftende bladene har jeg nå laget nype rose gele. dufter godt og smaker av ja,- rose. 


Ferdig nype rose gele på glass klare til og nytes. Flere kan glede seg til sen august å få smake på denne.... Info kommer senere. Ble litt nysgjerrige nå kanskje?!


det var meningen...
Klem Alex


Fikk du lyst til å prøve?
1 liter med nype rose blader (vask den godt)
1 liter vann

gi dette et oppkok og la små koke i ca 15 min. før du siler fra bladene.
Vesken måler da ca 7 dl

tilsett 7 dl sukker
og fruktpektin pulver (jeg brukte 3/4 pose)

gi dette et nytt oppkok og hel på sterile glass. Settes til avkjøling med håndkle 
over seg natten over. Før lokk settes på og oppbevares så mørkt og kaldt.

Dig til lam, vaffler, scones etc.


1 kommentar:

  1. Hei, hørtes digg ut. Har lenge tenkt å prøve d . No fikk æ et puff , skal prøve . Takk for at du dele oppskrifta. Klem Ann

    SvarSlett