Foto Trine Thorsen
står på trykk i Tara Smak
oppskrifter og styling er av meg.
SMÅ TIMIAN OG GULEROT BRØD
20 brød
50 g smør
50 g gjær
2,5 dl melk
2,5 dl vann
3 ss lys sirup el. honning
1 ss salt
2 ss fersk hakket timian
3,5 dl revet gulerot
5 dl grovbakst mel
8-9 dl hvetemel
1 egg til pensling
2 ss hakket timian
hav salt
Smelt smør, bland i melk og vann til fingervarmt. Gjæren smuldres i og rør til den er løst opp. Hell over i en bakebolle og tilsett så revet gulerot, sirup, salt, hakket timian, grovbakst mel og til sist hvetemelet. Start med 8 dl hvetemel og arbeid deigen godt. Se hvor mye mere mel deigen evnt. tar til seg/ trenger.
La den heve i 45 min.
Ta deigen ut, og kna den. Del den opp til 20 små brød. Legges på en bakeplate dekket med bakepapir. La heve i 20 min under et klede. Pensle med sammen pisket egg. Strø over enten havsalt eller hakket timian. Stekes ved 250 grader i ca 12 min.
TIPS
Disse små brødene er supre som matpakke brød. De er også fine å fryse ned.
Dagene flyr avsted.
I dag har det vært jobb og masse klem´er.
Venninne salg
og hjem
til enkel middag og TV.
Ønsker alle der ute
en
god kveld
Alex
De så kjempe gode ut, får prøve meg på de i helgen. Trengte litt mat inspirasjon=) Nina
SvarSlettJa de så snaskens ut som Lars Monsen sier;) I disse LCHF tider er det godt å være helt gal og lage rundstykker, så de skal jeg også lage til helgen kanskje:) Tusen takk for oppskrift
SvarSlettKlem
Kjersti
Å, dei ser gode ut! Denne oppskrifta må prøvast!
SvarSlettFortsatt god torsdag...
Nam! Desse såg kjempegode ut :)
SvarSlettMå prøves :)